Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletnega mesta Sugarleaf beanies , pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (PDPA-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Sugarleaf Beanies (v nadaljnjem besedilu “trgovina”) upravljajo:

 • SUGARLEAF, Monika Malgorzata Jamroży S.P
 • Naslov: Spodnji trg 51, 2367 Vuzenica, Slovenia, Europe
 • E-pošta: info@sugarleafbeanies.com
 • iBAN: SI56 6100 0002 3125 244
 • Davčna številka: 96706783

ki je tudi ponudnik e-trgovine (v nadaljnjem besedilu “prodajalec” ali “Sugarleaf Beanies”).

Pogoji in določila urejajo delovanje spletne trgovine Sugarleaf Beanies, pravice in obveznosti uporabnika ter trgovino in urejajo poslovne odnose med prodajalcem in kupcem.

Kupec je zavezan pogojem, ki veljajo v trenutku nakupa (oddaja spletnega naročila). Pri oddaji naročila prek spleta je uporabnik vsakokrat opozorjen na pogoje, ki jih potrdi z oddajo naročila prek spleta.

Informacije o dostopnosti

Prodajalec se zaveže kupcu, preden ga zaveže katera koli pogodba ali ponudba, navedite naslednje podatke:

 • podatki o podjetju (ime in kraj poslovanja, registrska številka), 
 • kontaktne informacije, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta), 
 • bistvene značilnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter obdobje veljavnosti teh informacij,
 • razpoložljivost izdelkov (vsak izdelek, ki je na voljo na spletnem mestu, mora biti na voljo v razumnem roku), 
 • dostavne enote (ter način, kraj in čas dostave), 
 • cene morajo biti jasno in nedvoumno opredeljene in jasno mora biti, ali vsebujejo davke, prevozne stroške in druge dajatve ter obdobje veljavnosti teh informacij,
 • način plačila in dostave ali izpolnjevanja in veljavnost teh podatkov,
 • veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je mogoče odstopiti od pogodbe, in pogoji za odstop (opis pravice do odstopa od pogodbe v skladu z ZVPot 43c; v primerih, ko je potrošnik v skladu s členom 43c ZVPot ni nobena pravica do odstopa izrecno obveščena),
 • razlaga pritožbe, vključno s podatki o kontaktni osebi. 

Uporabniki

Spletna trgovina Sugarleaf Beanies omogoča uporabo registriranih in neregistriranih uporabnikov (v nadaljnjem besedilu “Uporabniki”).
Po registraciji uporabnik spletne trgovine pridobi uporabniško ime in geslo. E-poštni naslov, uporabniško ime in geslo nedvoumno določajo in povežejo registriranega uporabnika vnosa podatkov. Če želi uporabnik kadar koli spremeniti e-poštni naslov na drug e-poštni naslov, mora zahtevo poslati na info@sugarleafbeanies.com
Z enim vnosom po e-pošti uporabnik postane gost. Tako registrirani uporabnik kot gost pridobi pravico do nakupa v spletni trgovini Sugarleaf beanies.

Naročanje

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem v spletni trgovini Sugarleaf Beanies je sklenjena v trenutku, ko Sugarleaf Beanies kupcu pošlje prvo e-pošto o statusu njegovega naročila (z naslovom: “Vaše naročilo je bilo sprejeto.”). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kupec je oseba, katere podatki so navedeni pri oddaji naročila. Poznejše spreminjanje podatkov o strankah ni mogoče. Kupoprodajna pogodba (tj. Prva e-pošta o statusu naročila) je elektronsko shranjena na strežniku.

Način plačila

Bančno nakazilo

Če želite plačati z neposrednim bančnim nakazilom, lahko plačilo pošljete na naslednje podatke:

 • Podjetje: SUGARLEAF, Monika Malgorzata Jamroży S.P
 • Naslov: Spodnji trg 51, 2367 Vuzenica, Slovenija, Evropa
 • IBAN: SI 56 6100 0002 3125 244 (BIC / Swift: HDELSI22)

 Uporabite svojo številko naročila kot referenco. Opomba: Čeprav je v številnih primerih bančno nakazilo hitro, lahko traja tudi do 3 dni, odvisno od tega, od kod pride nakazilo. Naročilo bomo začeli pripravljati takoj, ko prejmemo vaše plačilo.

Cene

Vse cene vključujejo DDV.
Cene veljajo ob oddaji naročila in nimajo vnaprej določene potrditve.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenim načinom plačila pod zgoraj napisanimi pogoji.
Lahko se zgodi, da so podatki o cenah napačni. V tem primeru ali v primeru, da se med obdelavo naročila pojavi sprememba cene, bo Sugarleaf Beanies kupcu omogočil preklic nakupa.
Popusti in podobne kode se ne seštevajo. Na voljo so samo popusti, ki so na voljo za vsak izdelek posebej in promocijske kode.

Promocijska koda

Promocijska koda prinaša različne koristi pri nakupu in je časovno omejena. Aktivno promocijsko kodo najdete v oglasu na naslovni strani v naših e-poštnih sporočilih ali drugih medijih.

Dostava

Vsi izdelki Sugarleaf Beanies se pošiljajo neposredno iz Slovenije preko Pošte Slovenije. Stroški pošiljanja znašajo 4 €, če pa je naročilo več kot 100 €, je poštnina brezplačna. Predviden čas dobave je 5-10 dni.

Vračilo blaga

Potrošnik ima v 14 dneh po prejemu blaga pravico do odstopa od pogodbe, ne da bi moral navesti razlog za svojo odločitev. O odstopu nas obvestite na info@sugarleafbeanies.com. Rok začne teči en dan po datumu prejema blaga. Edini strošek za odstop od pogodbe za potrošnika so stroški vračila blaga. Blago mora biti vrnjeno v 14 dneh od vloženega obvestila o odstopu.
Potrošnik mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovanega in v enaki količini, razen če je izdelek uničen, poškodovan, izgubljen ali njegova količina ni zmanjšana, brez krivde potrošnika. Do odstopa od pogodbe potrošnik ne sme prosto uporabljati izdelkov.
V primeru vračila, če je bila uporabljena koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva štejejo za popust in se uporabniku ne bodo vrnila. Uporabniku se povrne samo plačani znesek.
Povračilo plačil bo izvedeno čim prej, vendar najpozneje v 30 dneh od prejema obvestila o odstopu. Vračilo plačila kupcu bo izvedeno z bančnim nakazilom na njegov bančni račun.

Če ste ob dostavi opazili, da je pošiljka fizično poškodovana, da ji manjka vsebina ali ima znake odpiranja, lahko vložite postopek za odškodnino na Pošto Slovenije.

Barva izdelka

Sugarleaf Beanies si prizadevajo, da jasno pokažejo podrobnosti o izdelku in barve naših izdelkov. Vendar ne moremo zagotoviti, da bodo barve pravilno prikazane na vašem zaslonu.

Varstvo osebnih podatkov

Ta spletna trgovina Sugarleaf Beanies se v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (PDPA-1-UPB1) zavezuje k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Za poslovne potrebe Sugarleaf Beanies zbirajo naslednje podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov za pošiljanje računa,
 • naslov za pošiljanje,
 • email naslov,
 • kontaktna telefonska številka,
 • uporabniško ime,
 • geslo v šifrirani obliki in drugi podatki, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na našem spletnem mestu.

 

Za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo.

Za zagotovitev varnosti zbiramo tudi IP naslove, s katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je na začetku seje dodeljen piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Sugarleaf Beanies lahko med drugimi piškotki shranijo v vaš računalnik druge stvari, na primer identifikacijsko številko uporabnika v šifrirani obliki (za identifikacijo naslednjega obiska uporabnika), pregledovanje člankov (za katere veste, katere predmete ste že ocenili) in piškotke storitve Google Analytics (analiza spletnega mesta obiskov).

Vse informacije, razen piškotkov, so stalno shranjene na strežniku. Sejni piškotki se shranijo v pomnilnik strežnika samo v času obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki se shranijo v računalnik obiskovalca.

Upravljavec lahko podatke uporabi v anonimiziranem povzetku za statistično analizo. Sugarleaf Beanies v nobenem primeru ne bodo predala podatkov o uporabnikih nepooblaščenim osebam. Dostavna storitev (npr. Pošta Slovenija) bo zaupana le uporabnikovemu naslovu za dostavo.

Podatki, ki jih zbirajo in obdelujejo Sugarleaf Beanies, bodo razkriti le, če takšno odgovornost določa zakon ali v dobri veri, da je takšno ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi, pa tudi za zaščito in spodbujanje legitimnih interesov.

Za varstvo osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik na način, ki zagotavlja varnost njegovega e-poštnega naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezne programske opreme (antivirus) za zaščito vašega računalnika.

Elektronska oglaševalska sporočila

Uporabniki Sugarleaf Beanies bodo kontaktirani preko komunikacij na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje v skladu z določbami Zakona o elektronskih komunikacijah-1.

Oglaševalska e-pošta bo spoštovala  naslednje zakonitosti:

 • Jasno in nedvoumno bo označena kot oglas. 
 • Pošiljatelj „Sugarleaf Beanies “ bo jasno razviden. 
 • Različne kampanje, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot take. Prav tako bo jasno določil pogoje sodelovanja v njih,
 • Jasno bo prikazal način odjave od prejemanja oglaševalskih sporočil. 
 • Če stranka ne želi prejemati reklamnih sporočil, bodo Sugarleaf Beanies želje izrecno spoštovale.

Mnenja in komentarji

Mnenja, komentarji in mnenja kupcev so del funkcionalnosti spletne trgovine, ki je namenjena skupnosti uporabnikov.

Sugarleaf Beanies omogoča, da mnenje napiše vsak uporabnik spletne trgovine pred končno objavo recenzije Sugarleaf Beanies. Sugarleaf Beanies ne bodo objavljale mnenj ali prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali pa ta ocena drugim uporabnikom in obiskovalcem ne prinaša koristi.

Omejitev odgovornosti

Sugarleaf Beanies se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti valuto in točnost informacij, objavljenih na svojih spletnih straneh. Vendar pa lahko med obdelavo naročila pride do spremembe cen ali dostave. V tem primeru prodajalec kupca obvesti o spremembah in mu omogoči, da odpove pogodbo ali zamenja naročeni artikel.

Sugarleaf Beanies ne odgovarjajo za vsebino mnenj o člankih, ki jih napišejo obiskovalci. Pred objavo recenzije Sugarleaf Beanies zavračajo tiste, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerne, zavajajoče ali žaljive. Sugarleaf Beanies niso odgovorne za informacije in mnenja ter za odvzem odgovornosti za informacije, ki izhajajo iz mnenj.

Pritožbe in spori

Sugarleaf Beanies  spoštuje veljavne zakone o varstvu potrošnikov in po vseh razumnih prizadevanjih za izpolnitev svoje obveznosti zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Kupec lahko v primeru težav poveže prodajalca preko elektronske pošte na info@sugarleafbeanies.com Pritožbeni postopek je zaupen.

Sugarleaf Beanies priznavajo, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmerje med ekonomsko vrednostjo zahtevka ter potrebnim časom in stroški, potrebnimi za rešitev spora, kar je tudi glavna ovira za potrošnika, da začne postopek pred sodiščem. Zato si Sugarleaf Beanies prizadevajo, da bi kakršne koli spore reševali mirno.

V skladu z zakonskimi normativi Sugarleaf Beanies ne priznava nobenega pogodbenega reševanja potrošniških sporov kot odgovornega za reševanje potrošniških sporov, kar lahko potrošnik sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Sugarleaf Beanies kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletni trgovini v RS na svoji spletni strani elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje sporov potrošnikov (SRPS). Tu je potrošnikom na voljo platforma.

Ta zakonodaja, ki izhaja iz Akta o zunajsodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov in spremembi Uredbe (ES) št. 2016 / 2004 in Direktiva 2009/22 / ES.

Piškotki

Na tej spletni strani uporabljamo piškotke, da vam zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo. To storimo tako, da na trdi disk naprave ali računalnika namestimo majhno besedilno datoteko. Uporabljamo sistem za nadzor piškotkov, ki vam omogoča, da sprejmete uporabo piškotkov in nadzorujete, kateri piškotki se shranijo v vašo napravo / računalnik. Nekateri piškotki bodo shranjeni za določena časovna obdobja, drugi pa lahko trajajo v nedogled. Vaš spletni brskalnik vam mora zagotoviti nadzor za upravljanje in brisanje piškotkov iz naprave, poglejte možnosti svojega spletnega brskalnika.

Kontakt in drugo

Sugarleaf Beanies je le majhno podjetje in ponosni smo na naše storitve. Če imate kakršnakoli vprašanja, nas kontaktirajte. Najbolj zanesljiva oblika komunikacije in tista, ki jo imamo najraje, je elektronska pošta, na katero se običajno odzovemo v 24 urah.

Ti pogoji veljajo od 27.04.2020.